Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Βουλευτές ΚΚΕ: Να μην γίνουν καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων στο Νομό Κιλκίς

Ερώτηση προς  την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Άγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου με θέμα τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων στο Νομό Κιλκίς.
Το κείμενο έχει ως εξής: «Σοβαρά προβλήματα πρόκειται να δημιουργηθούν έπειτα από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για μια σειρά από καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων στο Νομό Κιλκίς. Συγκεκριμένα, αναμένεται ότι από τις 57 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπάρχουν σήμερα, θα καταργηθούν οι 16 και αφορούν τα σχολεία των Μανδρών, Λαοδικινού, Βάθης, Τερπύλλου, Ανθοφύτου, Αξιοχωρίου, Γρίβας, Σταυροχωρίου και άλλα που θα προκύψουν στη συνέχεια. Η είδηση αυτή, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κατοίκων, ιδιαίτερα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών.

Η "Ευκράντη" στο Δήμαρχο Παιονίας


Με την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Πολυκάστρου «ΕΥΚΡΑΝΤΗ» Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη, τη γραμματέα Δόμνα Αναγνώστου και άλλα μέλη, συναντήθηκε ο δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας, την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου. 
Ο δήμαρχος συζήτησε με τις εκπροσώπους του Συλλόγου Γυναικών για τα ζητήματα που απασχολούν το Σύλλογο καθώς και για τις δράσεις ενημερωτικού, εθελοντικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα που διοργανώνει η «ΕΥΚΡΑΝΤΗ».
«Στηρίζουμε κάθε κίνηση δημιουργίας, προσφοράς και καλής θέλησης για το κοινό συμφέρον του τόπου μας. Επικροτούμε και στηρίζουμε τις εθελοντικές δραστηριότητες και προτρέπουμε τους δημότες της Παιονίας να συμμετέχουν ενεργά», σημείωσε ο κ. Λαπόρδας.   

Αποκριάτικες εκδηλώσεις Δήμου Κιλκίς


Την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα κορυφώνονται στην πόλη του Κιλκίς με το κάψιμο του Καρνάβαλου, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς και του ΟΠΟΝΓΑ. Αντιλαμβανόμενος λοιπόν ότι σε λίγες ημέρες πλησιάζει το... τέλος του, ο Βασιλιάς Καρνάβαλος καταβάλλει απεγνωσμένες προσπάθειες να σωθεί. Προκειμένου να γλιτώσει το κάψιμο απηύθυνε έκκληση βοήθειας και στο Τοπικό Παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΣ),  το οποίο μετά από διαπραγματεύσεις, συμφώνησε να του παραχωρήσει όχημα για τη διαφυγή του...

Μονοήμερη εκδρομή ΛΕΚ στο Ακριτοχώρι Σερρών


Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή / προσκύνημα στην Ιερά μονή Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών. Το Ησυχαστήριο της Ιεράς μονής Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σιντικής, που χτίστηκε το 1981, απέχει από την πόλη των Σερρών 50km και 24km από Σιδηρόκαστρο. Εκεί μονάζουν 40 μοναχές. Ο κεντρικός ναός, ο οποίος χτίστηκε από Σερραίο εργολάβο, έγινε σύμφωνα με τα πρότυπα των καθολικών του Αγίου Όρους και συγκεκριμένα της Μονής Ξενοφώντος.

Επιδοτούμενη εκπαίδευση ενηλίκων

Προκηρύχθηκε το νέο πρόγραμμα κατάρτισης ενηλίκων Λ.Α.Ε.Κ. 1-25/2010-11, που αφορά εργαζόμενους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, σε επιχειρήσεις  που απασχολούν μέχρι 25 άτομα. Το πρόγραμμα επιδοτεί τους καταρτιζόμενους με 5 € ανά ώρα και τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι : πληροφορική, βασικές γνώσεις Αγγλικών, αντιμετώπιση εργασιακού stress και ηλεκτρονικό εμπόριο. Η κατάρτιση έχει διάρκεια 40 ωρών και θα λάβει χώρα εκτός ωραρίου εργασίας.
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κ.Ε.Κ. Επιμορφωτική Κιλκίς στα τηλέφωνα 2341029690 και 28705.