Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Κινδυνεύουν με ματαίωση τα “Ελευθέρια” Στίβου - Ο εργολάβος των κερκίδων βάζει “φρένο”

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος της ματαίωσης των αγώνων στίβου “Ελευθέρια” του Κιλκίς λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν από την απαγόρευση της χρήσης των κερκίδων του σταδίου του Κιλκίς από τον εργολάβο του έργου.
Η μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση στο χώρο του στίβου για τη Βόρεια Ελλάδα, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον ΣΕΓΑΣ και τον ΓΑΣ Κιλκίς και που συγκεντρώνει κάθε χρόνο στο Κιλκίς εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα κινδυνεύει να μην πραγματοποιηθεί φέτος εξαιτίας “τεχνικών” προβλημάτων που εως σήμερα δείχνουν να μην είναι δυνατόν να ξεπεραστούν.

Συγκεκριμένα ο εργολάβος του έργου της ανακατασκευής των κερκίδων και του κλειστού προπονητηρίου του δημοτικού σταδίου Κιλκίς , στον οποίο οφείλονται χρήματα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την αποπεράτωσή του, έχει “σφραγίσει” το χώρο των κερκίδων χαρακτηρίζοντας την περιοχή ως “εργοτάξιο” με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση των φιλάθλων σ' αυτές. Η ύπαρξη της κερκίδας στην απέναντι πλευρά του σταδίου επ' ουδενί εξυπηρετεί τη διεξαγωγή των αγώνων για το λόγο ότι ο στίβος δεν είναι ποδόσφαιρο και επειδή ο τερματισμός όλων των δρόμων , τα σκάμματα των αλμάτων και οι βαλβίδες βρίσκονται από την μεριά των αποκλεισμένων κερκίδων με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η παρακολούθησή τους από τους θεατές και τους προπονητές.

Επειδή το πρόβλημα είναι στην ουσία “πολιτικό” και όχι τεχνικό αφού αφορά την πληρωμή του εργολάβου από την ΓΓΑ και με δεδομένο ότι οι διοργανωτές μπορούν να εξασφαλίσουν με ίδια μέσα (με εταιρεία security και εθελοντές) την ασφάλεια των θεατών και την πρόσβαση μόνο στο χώρο της κερκίδας και όχι σε άλλους χώρους του εργοταξίου, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΓΑΣ Κιλκίς Γιώργος Κωνσταντινίδης έχει από καιρό ξεκινήσει τις επαφές με τα θεσμικά όργανα του Δήμου και της Πολιτείας ώστε να δοθεί λύση , δίχως μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Θα είναι πραγματικά λυπηρό , μια διοργάνωση που εντάσσεται από τις πρώτες στο επίσημο καλαντάρι του ΣΕΓΑΣ, που συγκεντρώνει στο Κιλκίς κάθε χρόνο την αφρόκρεμα του Ελληνικού Στίβου και που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των αθλητών , των παραγόντων και των φιλάθλων ως μια από τις σημαντική και πιο επιτυχημένη περιφερειακή διοργανώσεις κλασσικού αθλητισμού συγκεντρώνοντας τα πιο ευμενή σχόλια να ματαιωθεί για τους λόγους αυτούς.

Θεωρούμε ότι οι θεσμικοί παράγοντες του Δήμου και της Πολιτείας οφείλουν να πάρουν άμεσα θέση και να δώσουν λύση στο πρόβλημα ώστε οι αγώνες που προβάλουν με τον πιο θετικό τρόπο το Κιλκίς σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιηθούν και φέτος στις 6 Ιουνίου 2015 όπως είναι προγραμματισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.