Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο δημοψήφισμα;

Του Σωκράτη Δημητριάδη
Η Ελλάδα τόσα χρόνια ψηφίζει νόμους και δεν τους εφαρμόζει, αυξάνει το δημόσιο χρέος ακόμη και σε περιόδους ανάπτυξης, υπόσχεται μεταρρυθμίσεις και δεν τις κάνει, κοροϊδεύει τους κουτόφραγκους για να μοιράζει χρήματα, πατάσσει τη φοροδιαφυγή αλλά το πάρτυ καλά κρατεί, υπόσχεται επιτάχυνση της δικαιοσύνης αλλά κάνει το αντίθετο, λέει ότι καταργεί τις πρόωρες συντάξεις αλλά το 75-91% ​βγαίνει πρόωρα, μιλάει για διαφάνεια/διαύγεια αλλά η διαφθορά όλο και μεγαλώνει, εξορθολογίζει το δημόσιο αλλά το κράτος ​συνεχώς ​γιγαντώνεται, ανοίγει κλειστά επαγγέλματα αλλά αφήνει πάντα μια ΚΥΑ που δεν θα βγει ποτέ... και η λίστα δεν έχει τελειωμό.
​Τόσες κυβερνήσεις πέρασαν αλλά καμία δεν τόλμησε τις αλλαγές που θα κάνουν τη χώρα να παίξει ισότιμα στην Ευρώπη και τον κόσμο. Τόσα χρόνια αποδείξαμε ότι είναι αδύνατο να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να έρθουμε σε ρήξη με το παρελθόν μας, με τους συγγενείς μας, με τους κολλητούς μας, με τους ημέτερους, με όλους αυτούς που δεν αφήνουν τη χώρα να πάρει τα πάνω της για να συμμετάσχει ισότιμα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. 

Η ρήξη λοιπόν πρέπει να γίνει πρωτίστως με τους εαυτούς μας, με τα προσωπικά μας ιδιοτελή συμφέροντα, με κανέναν άλλο. Αν δεν έρθουμε σε ρήξη με όλα αυτά στα οποία κακομάθαμε τόσα χρόνια, δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουμε επί ίσοις όροις στις εξελίξεις που συμβαίνουν γύρω μας. Θα είμαστε μια ζωή ένα βήμα πίσω και θα κλαιγόμαστε για τα στραβά που δεν μας αφήνουν να μεγαλουργήσουμε ως έθνος. Πρέπει λοιπόν να το πάρουμε απόφαση. Η ρήξη με τους εαυτούς μας είναι η μόνη οδός που μας απομένει. Και αυτό το δημοψήφισμα είναι μια καλή ευκαιρία για να το χωνέψουμε.

Δεν έχει πολλή σημασία αν θα ψηφίσουμε ναι ή όχι, αφού ελάχιστες θα είναι οι διαφορές στα μέτρα που θα απαιτηθούν τελικά. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τη Δευτέρα το πρωί πρέπει να ξυπνήσουμε με άλλα μυαλά. Έτοιμοι για μια νέα αρχή. Έτοιμοι να κάνουμε μόνοι μας όλες αυτές τις μεταρρυθμίσεις που δεν τολμούσαμε τόσα χρόνια. Όχι επειδή μας τις επιβάλλουν οι άλλοι. Επειδή το συνειδητοποιήσαμε μόνοι μας.​

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.